måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Här är Sernekes nya höjdarbygge i Helsingborg

Publicerad: 29 maj 2020, 08:02

Foto: Sundprojekt

Helsingborg får ett nytt landmärke när Serneke bygger ett 16-våningshus med 57 lägenheter. Beställare är Slättö Förvaltning och Sundprojekt.

Ämnen i artikeln:

SernekeSlättöSundprojekt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Sernekes totalentreprenadavtal är tecknat med Slättsund – ett samarbete mellan Slättö Förvaltning och Sundprojekt – och är värt cirka 179 miljoner kronor.

Utöver 16-våningshuset, den första etappen som byggstartas i höst, ska Serneke även bygga ett nio våningar högt hus inom samma projekt. Totalt får kvarteret Luna 87 lägenheter och en yta på 11 000 kvadratmeter BTA.

Klart om två år

Det högsta huset beräknas stå klart hösten eller vintern 2022-2023.

– Det blir en utmaning att bygga högt med allt vad det innebär kring logistik och produktion. Det kommer bli en oslagbar utsikt från många av lägenheterna och ska bli riktigt spännande att få följa med huset upp, säger Jeanna Nylander, arbetschef på Serneke, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ola Serneke: ”Stor osäkerhet just nu”

Etapp två, niovåningshuset, ska enligt planen byggstartas nästa år.

– Vi är väldigt glada att nu kunna gå vidare med tredje etappen av R2 som vi kallar vårt projekt på Helsingborgs högsta punkt. Att kröna detta med ett 16-våningshus är helt fantastiskt. Det är ett stort intresse för bostäderna och vi ser fram emot kommande 9-våningshus, säger Slättsunds Johan Hultman och Henrik Lindén i ett gemensamt uttalande.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev