Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Handelsfastigheter stiger i popularitet

Publicerad: 14 augusti 2014, 12:03

Andra kvartalet 2014 investerades dubbelt så mycket i handelsfastigheter i Europa jämfört med samma period 2013, enligt analysföretaget Real Capital Analytics (RCA).


Ämnen i artikeln:

Real Capital Analytics

Enligt RCA uppgick transaktionsvolymen gällande handelsfastigheter till 13,6 miljarder euro under det andra kvartalet i år jämfört med 6,8 miljarder euro under andra kvartalet 2013.
Totalt för första halvåret 2014 ligger transaktionsvolymen på 22,7 miljarder euro, upp 51 procent jämfört med 2013.

– De senaste ekonomiska indikatorerna visar att Europas ekonomi har tagit fart igen och att hushållen börjar spendera mer efter en lång period av sparande. Det har gett investerarna hopp om hyrestillväxt, vilket i sin tur stärker värdena, säger Simon Mallinson, RCA’s vd för EMEA, i ett pressmeddelande.

Stora affärer under året är exempelvis försäljningen av Klépierre’s andel i 126 retail gallerior i Frankrike, Italien och Spanien för 1,65 miljarder euro, köpare var ett konsortium lett av Carrefour. Intu Properties köpte Westfield’s andel i Merry Hill och Derby köpcentrum i Storbritannien för 992 miljoner euro. Land Securities köpte en 30-procentig andel i Bluewater köpcentrum för 807 miljoner euro.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande Real Capital Analytics

Ämnen i artikeln:

Real Capital Analytics

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.