Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Handel och bostäder toppar i norr

Publicerad: 18 oktober 2018, 12:30

Under det tredje kvartalet genomfördes åtta fastighetsaffärer med en samlad volym på tre miljarder i norra Sverige. Sett över de senaste 12 månaderna ligger volymen på strax över elva miljarder, vilket är något över det historiska genomsnittet.


Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

Under det tredje kvartalet genomfördes åtta fastighetsaffärer med en samlad volym på tre miljarder i norra Sverige. Sett över de senaste 12 månaderna ligger volymen på strax över elva miljarder, vilket är något över det historiska genomsnittet. De största marknaderna har varit Gävleborgs län (42% av volymen) och Västernorrlands län (31%).

De största affärerna under det senaste året är Eurocommercials förvärv av Valbo köpcentrum i Gävle (1,1 miljarder) och SBBs förvärv av Skellefteås kommande kulturhus med tillhörande hotell (1,05 miljarder). Det största segmentet har varit handel (28% av volymen), tätt följt av bostäder (25%) och samhällsfastigheter (19%).

Redaktionen

Källa: Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.