Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Grönt ljus för ny stadsdel i Stockholm

Publicerad: 1 November 2017, 07:18

Sköndalsvägen.

Foto: Stora Sköndal Framtidsutveckling

Stora Sköndal Framtidsutveckling planerar att fram till 2035 utveckla området vid Drevviken till en helt ny stadsdel. Detaljplanen är antagen och programförslaget är på samråd.


Ämnen i artikeln:

Äldreboende

Stora Sköndal Framtidsutveckling planerar att fram till 2035 utveckla området vid Drevviken till en helt ny stadsdel. Detaljplanen är antagen och programförslaget är på samråd fram till den 6 november. Totalt vill man bygga cirka 4 400 bostäder och 1 500 arbetsplatser och arbetet kickar igång efter årsskiftet, om planen inte överklagas.

Förslaget för den första etappen, Magnoliatomten, innehåller cirka 300 bostäder och ett äldreboende med 70 platser, med inflyttning tidigast 2019–2020. Även handel- och servicelokaler, restaurang, bageri och nya verksamhetslokaler för Stiftelsen Stora Sköndal planeras. Man ska även utveckla den gamla panncentralen för publik verksamhet.

– Vårt och stadens mål är att utveckla Stora Sköndal till en mer blandad stadsdel präglad av mångfald, med en variation av upplåtelseformer och boendeformer, säger Christer von Essen, vd på Stora Sköndal Framtidsutveckling, i ett pressmeddelande.

De fastighetsbolag som ska bygga bostäder i den första etappen är IKANO Bostad, Einar Mattsson och JM. EBAB Fastighetsutveckling har ansvarat för utvecklingen av tomten, samt biträtt Stora Sköndal vid transaktion av byggrätter. Även Kjellander och Sjöberg och Landskapslaget har anlitats för projektet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Äldreboende

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.