Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Grönt ljus för Masthuggskajen

Publicerad: 7 mars 2019, 12:18

Visionsbild: Riksbyggen.

Detaljplanen för ett av Göteborgs största projekt just nu, Masthuggskajen, har vunnit laga kraft. Det innebär att 1 300 nya bostäder och upp till 6 000 nya arbetsplatser kan byggas.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgMasthuggskajen

Masthuggskajen ingår i detaljplanen för Järnvågsgatan – den första stora detaljplanen i stadsutvecklingsprojektet Älvstaden.

Sedan tidigare har fem byggaktörer undertecknat ett mark- och exploateringsavtal med Göteborgs stad för området; Elof Hansson Fastigheter, som kommer att bygga Global Business Gate. Stena Fastigheter utvecklar främst bostäder och Balder kommer att fokusera på det nya hotellet Hotell Draken tillsammans med Folkets Hus. Dessutom ska NCC bygga arbetsplatser, och Riksbyggen flera av bostadsprojekten.

Bland planerna finns en ny halvö som byggs ut i vattnet. Här kommer också Ostindiefararen Götheborg att ha sin permanenta placering intill ett visitor center.

Först ut kommer kvarteret vid Värmlandsgatan, närmast Danmarksterminalen, där 6 500 kvadratmeter nya kontorsytor kommer att skapas.

– Masthuggskajen har varit Stenas hem i över 50 år och här har vi vårt hjärta. Det känns fantastiskt att vi nu kan börja bygga bostäder, lokaler och plats för kreativitet, och skapa en plats för alla, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.