Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Grönt ljus för Kronans första bostäder

Publicerad: 27 februari 2017, 10:10

SHH Bostads förslag. Bild: SHH Bostad.

Den första bostadsetappen i stadsutvecklingsområdet Kronandalen i Luleå är igång i och med att sex aktörer har fått markanvisningar för totalt 460 bostäder.

Ämnen i artikeln:

Heimstaden BostadHSBLerstenenNiklas NordströmRiksbyggenSHH BostadLuleå

Ett knappt år efter att dialogen med byggherrar påbörjades är den första bostadsetappen i stadsutvecklingsområdet Kronandalen i Luleå igång. Sex aktörer har fått markanvisningar för totalt 460 bostäder.

– Markanvisning kommer att tilldelas små och stora byggaktörer som verkar både nationellt och lokalt. För några av byggherrarna är det den första satsningen som görs i Luleå. Det är resultatet av ett målmedvetet arbete under flera år, säger en glad Niklas Nordström, kommunalråd Luleå kommun.

De aktörer som tilldelats markanvisning är BDB (80 lägenheter), Riksbyggen (90 lägenheter), Lerstenen (90 lägenheter), SHH Bostad (65 lägenheter), Heimstaden (70 lägenheter) och HSB (70 lägenheter). Varje byggherre bygger varsitt kvarter.

– Att de första kvarteren i Kronandalen kommer igång är ett viktigt steg för Luleås största volymområde för flerbostadshus. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas i Kronandalen som knyter ihop området med Lulsundsberget, Kronanhöjden, Östra Kronan och Kronanbacken, säger Anna Lindh Wikblad, chef för Staben Kvalitet och Samhällsutveckling.

I slutet av 2017 kan byggnationer av husen påbörjas i de första av de sex kvarteren i etapp 1. Byggnationer kommer ske stegvis och inflyttning kan ske tidigast 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev