Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Grönt ljus för Inre hamnen

Publicerad: 20 juni 2018, 08:59

Bild: Norrköpings kommun.

Detaljplanen för stadsutvecklingsprojektet Inre Hamnen i Norrköping är nu godkänd av kommunfullmäktige. När stadsdelen står klar ska den innehålla  3 000 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

Norrköping

Den första etappen omfattar en tredjedel av bostäderna och sker i samarbete med nio bygg- och bostadsföretag.

– Det känns väldigt bra att kommunfullmäktige godkänt detaljplanen. Vi vill att Inre hamnen ska bli en stadsdel som alla Norrköpingsbor kan vara stolta över och vilja bo i eller besöka, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i stadsplaneringsnämnden.

Förutom de cirka 3 000 hyres- och bostadsrätterna kommer Inre hamnen att husera skolor, butiker, restauranger, kaféer och andra besöksmål.

– Nu renas marken inom den första etappen för att förbereda inför byggstarten. I och med kommunfullmäktiges beslut går Inre hamnen in i nästa fas av byggnationen. Tillsammans med beskeden om de fortsatta planerna för Ostlänken utgör Inre hamnen en viktig del av Norrköpings fortsatta utveckling som stad, säger Fredrik Wallin, projektledare för Inre hamnen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Norrköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.