torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Grönt ljus för 800 bostäder i ny stadsdel i Storstockholm

Publicerad: 20 oktober 2020, 09:20

Totalt ska 1 800 nya bostäder byggas i området. Foto: Mostphotos

Detaljplanen för 800 nya bostäder i projektområdet Kristineberg i Vallentuna norr om Stockholm har vunnit laga kraft.

Ämnen i artikeln:

Vallentuna

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Arbetet med detaljplanen har pågått under lång tid, och efter att ingen överklagat planen som antogs en 7 september har planen vunnit laga kraft. 

– Vi är väldigt glada för att vi äntligen har en detaljplan som har vunnit laga kraft, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande. Det här är ett av kommunens största utvecklingsområden, där vi har ett stort fokus på hållbarhet. Vi ser framför oss ett område där natur, rekreation, miljötänk går hand i hand med vad ett modernt boende erbjuder. 

Läs även: Vectura bygger äldreboende i Vallentuna

Den nya stadsdelen ligger i anslutning till centrala Vallentuna, mellan Påtåker och Bällsta. Totalt ska det nya området rymma cirka 1 800 bostäder, flera skolor och torg. 

Den första detaljplanen gäller 800 bostäder i både lägenheter och småhus, en förskola och ett torg. Markanvisningar har sedan tidigare tilldelats NRE Sweden, OBOS, Sveafastigheter, Vectura Fastigheter, Titania Bygg och Götenehus. 

Läs även: Nya bostäder i centrala Vallentuna

Planen är att kommunen ska bygga ut vägar och infrastruktur under det kommande året, för att sen påbörja bygget av bostäder och övrig bebyggelse. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev