Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Grönt ljus för 750 nya bostäder i Lund

Publicerad: 27 juni 2017, 07:30

Flygbild över området: Lunds kommun.

En ny detaljplan för stadsdelen Stångby i Lund har vunnit laga kraft. Planen innehåller bland annat 750 nya bostäder och en ny högstadieskola.


Ämnen i artikeln:

LundFastighetsmarknaden i Sydsverige

En ny detaljplan för stadsdelen Stångby har vunnit laga kraft. Planen innehåller bland annat 750 nya bostäder och en ny högstadieskola.

Detaljplanen Stångby väster II, som också innehåller och en förskola, en stor park, närservice och en dagvattenanläggning, överklagades efter att den godkändes av byggnadsnämnden.

– Vi har hela tiden varit övertygade om att detaljplanen för Stångby skulle hålla vid en prövning när den överklagades. Kombinationen av ett bra utnyttjande av marken, med tät bebyggelse, många nya bostäder och närheten till förstklassig kollektivtrafik gör att vi är stolta över planerna för Stångbys utbyggnad, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden.

Tekniska förvaltningen har redan påbörjat upphandla detaljprojektering av alla gator och torg. Förhoppningen är att projekteringen av den första etappen är klar under våren 2018 och att byggator kan påbörjas under hösten samma år.

När den här detaljplanen nu vunnit laga kraft, går man vidare till nästa projekt. På östra sidan av järnvägen planeras nämligen för ytterligare en etapp av Stångbys utveckling. Där finns planer på 700 nya bostäder i blandade former, både enfamiljshus och flerfamiljshus. Det finns också planer på att flytta järnvägsstationen några hundra meter norrut för att skapa bättre möjligheter för kollektivtrafik och cykelstråk. Den detaljplanen förväntas vara på samråd under hösten.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.