Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Grönt ljus för 366 nya bostäder i Malmö

Publicerad: 28 mars 2017, 11:23

Riksbyggen bygger bostäder på Ön, Limhamn. Bild: Fojab Arkitekter.

Under årets första kvartal har 1 000 bygglov beviljats i Malmö. På stadsbyggnadsnämndens möte beviljades tre nya projekt med totalt 366 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

LimhamnMalmöIkano BostadRiksbyggenMKBHyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeMärta Stenevi

Ett av projekten hör till Riksbyggen som ska bygga ett u-format kvarter i Limhamn. Husen omfattar 119 bostadsrätter med planerad inflyttning under våren 2019.

I Hyllie ska allmännyttiga MKB bygga två flerbostadshus med totalt 108 hyresrätter i kvarteret Dungen, strax söder om Quality Hotel View. Det ena huset vetter mot Hyllie Allé och uppförs i tio våningar. Det andra är en sammansatt byggnad med en högre del om åtta våningar och en lägre om fyra våningar

Mellan Hyllie och Limhamn ska Ikano Bostad bygga fem flerbostadshus med totalt 139 hyresrätter i framväxande Elinelund.

– Vi har redan ett rekordhögt bostadsbyggande i Malmö. Vad vi gör nu är att grunda för att detta ska bli det nya normala. Särskilt glad är jag över den framåtanda och det långsiktiga kvalitetstänkande som jag ser i projekten, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News