fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Göteborgs allmännytta samordnas

Publicerad: 19 november 2015, 13:33

Foto: Göteborgs hamn

Göteborgs stad fattade under 2014 ett fullmäktigebeslut som innebar ett uppdrag om samordning av fastigheter inom allmännyttan i Göteborg. Framtidenkoncernen har nu kommit fram till att en geografisk sådan ska genomföras.

Ämnen i artikeln:

Bostadsbolaget GöteborgFamiljebostäderFramtiden förvaltningPoseidon BostadGöteborg

Göteborgs stad fattade under 2014 ett fullmäktigebeslut som innebar ett uppdrag om samordning av fastigheter inom allmännyttan i Göteborg. Framtidenkoncernen har nu utrett hur en sådan skulle kunna genomföras.

I juni tog koncernstyrelsen beslut om att Familjebostäder, Poseidon och Bostadsbolaget skulle påbörja en geografisk samordning av sina bestånd. Avsikten är att de berörda fastigheterna får ett ägarbyte från och med april 2016. Närmare 3 000 lägenheter i ett 60-tal fastigheter berörs.

– Fastigheterna flyttas mellan bolagen. Om du har ett bolag som har många fastigheter på ett ställe och ett annat bolag som bara har en fastighet där, så får bolagen via det här en bättre samordning, säger Ulrika Stenson, kommunikations- och utvecklingschef på Framtiden i samtal med Fastighetsnytt.

– Man kommer inte att byta fastigheter rakt av utan det kommer att ske på olika sätt, något köp kommer säkert att ske, men det är teknikaliteter och handlar om bokföring på olika sätt, säger Ulrika Stenson.

Maria Nordlander

Källa: Framtiden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev