Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Genova Bostad bygger i Östersund

Publicerad: 29 Augusti 2013, 04:58

Igår undertecknades det första markanvisningsavtalet för ett kvarter i Östersunds nya stadsdel Storsjö Strand. Totalt kommer Storsjö Strand när det är färdigbyggt att innehålla omkring 25 kvarter.


Ämnen i artikeln:

Genova Property GroupÖstersund

Det är Genova Bostad AB, med säte i Uppsala, som tecknar avtal för det nordligaste kvarteret, det som ligger närmast centrala staden. Här planerar företaget att bygga ett 50-tal lägenheter samt lokaler i bottenvåningen.

– Vi tycker att det är roligt att vi nu är framme vid avtalsskrivandet och ser fram emot att utveckla detta fantastiska område tillsammans med kommunen och övriga byggherrar, säger Tore Berglund, vd Genova Bostad, i ett pressmeddelande.

Genova har även rätt att förvärva ytterligare en tomt. Den är avsedd för ett punkthus på omkring sju våningar, som är tänkt att uppföras på ett område som i dag ligger utanför kajkanten, i Storsjön.

Ytterligare två byggherrar är intresserade av de andra två kvarteren som släpps i första etappen och avtal förväntas tecknas med dessa under september månad. Förväntad byggstart är hösten 2014.

Totalt kommer Storsjö Strand när det är färdigbyggt att innehålla omkring 25 kvarter, med totalt 800-900 lägenheter. Den första etappen innehåller fyra kvarter och cirka 150 lägenheter. Merparten av kvarteren kommer att ligga direkt mot strandpromenaden.

Storsjö Strand-projektet erhöll 2009 bidrag från Delegationen för Hållbara städer för att utveckla en mer hållbar planeringsprocess.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Östersunds kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.