lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Gemenskapsboende på Kortedala torg

Publicerad: 14 januari 2015, 15:15

“Lyktan”. Bild: White

Familjebostäder bygger nytt vid Kortedala torg efter att ha fått en markanvisning, där en stor del av det nya huset ska vara gemenskapsboende.

Ämnen i artikeln:

FamiljebostäderWhite arkitekterGöteborg

Enligt detaljplanen kan huset bli cirka 50 meter högt och rymma 50-60 lägenheter. En förutsättning i projektet, där Familjebostäder samarbetar med White arkitekter, är att byggherren ska samverka med föreningen Boihop och att gemenskapsboendet ska blockhyra 40-50 lägenheter. Markanvisningen innebär att Familjebostäder nu kan börja samtalen med föreningen Boihop och söka bygglov. Projektet kan starta under senhösten i år.

– Det här blir en spännande utmaning för oss. Vi har värdefull erfarenhet från gemenskapsboendet Majbacken, som blockhyr av oss i Majorna. Det är också en fördel att vi planerat samarbeten med andra bogemenskaper de senaste åren, säger Familjebostäders nybyggnadschef Micael Jansson.

White har ritat huset som har arbetsnamnet “Lyktan”, som man uppger är en en flirt med en klassisk Kortedalasymbol, 50-talskiosken Lyktan.

Familjebostäder planerar, förutom Lyktan i Kortedala, ytterligare 10 projekt i Göteborg med sammanlagt drygt nya 1000 hyresrätter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Familjebostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev