Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Gemensamt exploateringsbolag tar sig an Södra Källtorp

Publicerad: 18 september 2015, 11:06

Fyra aktörer bildar ett gemensamt exploateringsbolag när Wenströmska skolan byggs om och Västerås nya stadsdel Södra Källtorp ska ta form.


Ämnen i artikeln:

Västerås

Nu är det beslutat vilka byggherrar som ska bygga bostäder på samt utveckla Västerås nya stadsdel Södra Källtorp, vid Wenströmska skolan. Beslutet togs av fastighetsnämnden den 17 september. Kärnhem Bostadsproduktion AB, Aroseken AB, Mälarvillan AB och HSB Produktion i Mälardalen AB kommer att bilda ett gemensamt exploateringsbolag under hösten 2015 och bland annat ta fram två arkitektritade förslag på hur området kan komma att se ut i framtiden. Förslagen kommer att vara underlag för en ny detaljplan som beräknas antas i slutet av 2016.

– Inom ett par år ska alla gymnasieutbildningarna på Wenströmska skolan ha flyttat till nya moderna lokaler. Därför ska nu ett nytt bostadsområde växa fram där, Södra Källtorp. Utifrån de intresseanmälningar som kommit in har fastighetsnämnden bedömt dessa byggherrar som de bäst lämpade att tillsammans med Västerås stad förvandla området till en trivsam och attraktiv stadsdel, säger Carin Lidman (S) vice ordförande i fastighetsnämnden.

I bedömningen har man bland annat tittat på erfarenhet av liknande projekt, kompetens, förmåga till nytänkande, förutsättningar för samarbete men också på idéer kring social hållbarhet och gestaltning av ett trivsamt bostadsområde.

Byggstart för Södra Källtorp beräknas till blir 2017.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Västerås stad

Ämnen i artikeln:

Västerås

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.