torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Gemensam definition för samhällsfastigheter

Publicerad: 7 november 2014, 06:47

Uppfattningen om storleken på beståndet för samhällsfastigheter i Sverige har varierat beroende på vilken definition som har använts. MSCI har tillsammans med ett antal aktörer inom området tagit fram en gemensam definition för samhällsfastigheter.

Ämnen i artikeln:

Christina GustafssonMSCI

MSCI initierade samarbetet för framtagandet av en gemensam definition för samhällsfastigheter på den svenska marknaden. Tillsammans med Datscha, Diligentia, Hemsö, Lönnbacken, Micasa, Rikshem och Vasakronan har nu begreppet definierats. Den nya definitionen kommer att användas av alla inblandade när man refererar till samhällsfastigheter.

Definition för Samhällsfastigheter:
”Fastighet som brukas till övervägande del av skattefinansierad verksamhet och är specifikt anpassad för samhällsservice. Dessutom inkluderas trygghetsboende under begreppet samhällsfastigheter.” Exempel på samhällsfastigheter är fängelser, skolor, äldreboenden och sjukhus.

– Olika definitioner för begreppet samhällsfastigheter har lett till en stor osäkerhet. Ett av IPDs mål är att öka transparensen på fastighetsmarknaden, vilket gör att en gemensam definition är viktig. Vi tycker att det kommer att bli väldigt spännande att nu följa avkastningen på denna fastighetstyp.” Christina Gustafsson, Executive Director MSCI Real Estate – IPD.
Samhällsfastigheter utgör omkring 10 procent av IPDs svenska databank.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande IPD

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev