Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Gårdstensbostäder prisat

Publicerad: 20 maj 2013, 12:39

Gårdstensbostäder i Göteborg får bransch- och intresseorganisationen SABOs Hållbarhetspris 2013.


Ämnen i artikeln:

GårdstensbostäderGöteborgSABO

SABOs Hållbarhetspris delas ut för första gången i år. Syftet är att stärka Allmännyttans konkurrenskraft genom att sprida goda exempel på hur företagen bidrar till ett mer hållbart samhälle med minskad miljö- och klimatpåverkan.

Gårdstensbostäder AB vinner årets Hållbarhetspris för att man lyckas förena alla hållbarhetsaspekter och på ett utmärkt sätt integrerar hållbarhet i verksamhetens kärna.

Juryns motivering lyder:
Gårdstensbostäder låter hyresgästerna ta en central position i företaget; de sitter med i styrelsen och blir metodiskt involverade genom ett föredömligt dialogarbete. Företaget satsar också stort på innovativa och miljövänliga lösningar: solhuset med solfångare på tak och solceller på balkongfronter som till och med levererar överskott till stadens fjärrvärmenät; individuell mätning av el, varm- och kallvatten i alla lägenheter; och en elbilpool för hyresgäster där bilarna dessutom delvis laddas med solceller, är några sådana exempel.

AB Alebyggen får hedersomnämnande för att man med enkla medel bidragit till den biologiska mångfalden och väckt engagemang bland hyresgästerna.

Bostads AB Mimer får hedersomnämnande för sin framtidslägenhet som visualiserar och materialiserar visionen om hur vi kommer att bo år 2026.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.