onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Går vidare med utvecklingen av Högsbo

Publicerad: 22 mars 2016, 13:09

P-G Persson, vd på Platzer. Foto: Platzer.

På tisdagen beslutade Byggnadsnämnden i Göteborg att gå vidare med planbesked och detaljplan för utvecklingen av Högsbo i Göteborg. Platzer äger flera fastigheter i området, som på sikt kan få 7 000 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

HögsboPlatzer FastigheterGöteborg

På tisdagen beslutade Byggnadsnämnden i Göteborg att gå vidare med planbeskedet och detaljplanen för utvecklingen av Högsbo i Göteborg. Platzer äger flera fastigheter i området, som på sikt kan innehålla 7 000 nya bostäder.

Platzer äger nästan 20 fastigheter i området, som idag präglas av industri. Byggnadsnämndens beslut rör den första etappen av området – med totalt 120 000 kvadratmeter BTA och 600 bostäder.

– Vi vill omvandla våra befintliga industrifastigheter i Högsbo till en levande stadsdel med bostäder, verksamheter och småskalig handel, säger P-G Persson, vd på Platzer. Projektet är stort nog att ge underlag för kollektivtrafik, handel och service och kunna utgöra en god urban social miljö. På sikt finns potential på Platzers fastigheter att i området utveckla ytterligare cirka 140 000 kvadratmeter BTA och 900 bostäder.

Byggnadsnämnden meddelade också att detaljplanen ingår i produktionsplanen för 2016 som del av jubileumssatsningen – där Göteborg ska bygga 2 000 bostäder per år fram till 2021.

Området som det ser ut idag. Bild: Platzer.

Området som det ser ut idag. Bild: Platzer.

Området enligt Platzers planer. Bild: Platzer.

Området enligt Platzers planer. Bild: Platzer.

Området ligger i nordöstra Högsbo i anslutning till och norr om Marconimotet. Planen utgör alltså en första etapp på en större omvandling av Platzers bestånd av industrifastigheter i Högsbo.

Charlotta Gadd. Foto: Platzer.

Charlotte Adlerton Gadd. Foto: Platzer.

– Området har en helt unik karaktär med sin närhet till både naturen i Änggårdsbergen och stadslivet i Linnéstaden. Vår vision är att skapa ”Södra Änggården”; ett levande område med ett högt serviceutbud, närhet till både natur och citypuls och med delar av industrihistorien bevarad, säger Charlotte Adlerton Gadd, marknadsområdeschef på Platzer.

Maria Nordlander

Källa: Platzer

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev