Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Gammal yllefabrik blir bostäder

Publicerad: 15 mars 2016, 11:54

Bild: EBAB.

Gamlebro AB har givit Ebab och BSK arkitekter i uppdrag att utveckla projektet Yllefabriken i Norrköping, där en gammal industribyggnad ska bli 100 lägenheter och 5 000 kvadratmeter kontor.


Ämnen i artikeln:

Ebab FastighetsutvecklingNorrköpingBSK Arkitekter

Gamlebro AB, som ägs av Hyresbostäder, Heimstaden och Ståhl Invest i Norrköping, har givit Ebab och BSK arkitekter i uppdrag att utveckla projektet Yllefabriken i Norrköping, där en gammal industribyggnad ska bli 100 lägenheter och 5 000 kvadratmeter kontor.

Nyborgs gamla yllefabrik byggdes i början av 1900-talet, och ska nu omvandlas till ett modernt bostads- och kontorshus.

– Att en gammal välbyggd fastighet återbrukas och fylls med nytt liv är en av grundbultarna i projektet. Det gröna innehållet kommer också tydligt att speglas i flera av de lösningar som vi planerar, säger Lennart Berg, VD för Ebab Fastighetsutveckling AB och projektledare för Yllefabriken.

I kvarteret planeras också för en mötesplats med småbutiker, matställen och kanske en saluhall. Preliminär byggstart är 2016 och inflyttning preliminärt under 2018.

– Vi kommer särskilt att tillvarata industribyggnadernas unika rumsliga kvaliteter. Takhöjden och de stora fönstren ger en mycket speciell karaktär och fantastiska vyer. Goda förebilder finns i stora städer i andra länder, som New York och Amsterdam, säger Svante Bergman, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

Uppdragsgivare är alltså det nybildade Gamlebro AB, som i sin tur ägs av kommunalägda Hyresbostäder, Heimstaden Investment AB och Ståhl Invest i Norrköping AB. Inom kvarteret planerar man även för nybyggnader som bland annat ska innehålla ca 50 lägenheter.

Preliminär byggstart är 2016 och inflyttning preliminärt under 2018.

Redaktionen

Källa: EBAB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.