Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Gamla kommunhuset räddas och blir bostäder

Publicerad: 20 augusti 2020, 14:26

Kommunhuset i Byske utanför Skellefteå ligger precis intill vattnet.

Foto: Contractor

Det gamla kommunhuset i Byske står och förfaller. Men snart får det nytt liv. Contractor har köpt huset för att göra om det till bostäder.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra Sverige

Kommunhuset i Byske har stått oanvänt i många år och håller på att förfalla. Sedan 2012 ägs fastigheten av privata aktörer men nu skriver Contractor i ett pressmeddelande att man köper fastigheten för att genom ombyggnad ta tillvara befintlig stomme och fasad. 

– Vi ser stor potential i fastigheten och vill tillföra fler lägenheter till bostadsmarknaden. Byske ligger på bra pendlingsavstånd och i ett växande Skellefteå behöver hela kommunen fortsätta utvecklas, säger Contractors vd Fredrik Andersson i en kommentar.

Läs även: Bolag säljer alla sina lägenheter

Exakt vad huset ska användas till är ännu inte bestämt, men troligtvis byggs det om för att inrymma ett stort antal hyresrätter. För Contractor är köpet av kommunhuset i Byske ytterligare ett led i företagets satsning på att bidra till Norrlands utveckling, där både nybyggnation och ombyggnader av förvärvade fastigheter ingår i företagets långsiktiga strategi. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.