fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Gamla Domus-varuhuset blir bostäder

Publicerad: 26 januari 2022, 15:43

Foto: Point Properties

Point Properties har fått klartecken att omvandla det gamla Domus-varuhuset i Motala till gröna bostäder. Motala kommun har klubbat igenom detaljplanen för projektet.

Ämnen i artikeln:

FastatorPoint PropertiesMotala

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Point Properties, dotterbolag till Fastator, går nu vidare med projektet Kvarteret Plåtslagaren i Motala. Planen är att omvandla den nuvarande gallerian på platsen till 144 nya gröna bostäder. 

– Omvandlingen av området kring torget är ett viktigt steg i att skapa en mer levande, tryggare och tillgänglig plats för invånarna utöver tillskottet om 144 miljöklassade hyreslägenheter, säger Mark Henriksson, kommunalråd i Motala kommun, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Kriminaliteten sitter i väggarna - Lasse Wierup om stora bostadsutmaningen

Foto: Point Properties

Gallerian förvärvades 2019 och uppfördes ursprungligen i början av 1970-talet som ett av landets många Domus-varuhus. Under 2022 kommer varuhuset nu börja sin förvandling till ett attraktivt bostadskvarter. Taket på den befintliga fastigheten bebyggs med bostäder och en innergård, vinterträdgård och gemensam takterrass. 

– Det känns fantastiskt att vi snart kommer kunna sätta i gång med att förverkliga den vision vi har för Motalas stadskärna. I och med förädlingen av den här fastigheten kommer Motalaborna erbjudas boende på bästa läge med förbättrad service och handel. Det är en riktigt bra känsla, säger Magnus Åkesson, vd på Point Properties, i pressmeddelandet.

Point Properties avser att söka bygglov så snart planen vunnit laga kraft. Byggstart planeras preliminärt ske till våren 2022.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev