Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fyra nya kvarter bygger broar i Järfälla

Publicerad: 13 september 2016, 07:17

Bild: Skanska, framtagen av Sandell Sandberg, Varg och Kjellander Sjöberg arkitektkontor.

Skanska får en direktanvisning av Järfälla kommun för att bygga fyra nya kvarter i anslutning till den nya Veddestabron. Kvarteren och bron ska knyta samman Veddesta med Barkarbystaden.


Ämnen i artikeln:

SkanskaJärfällaBarkarbystaden

På måndagen beslutade kommunstyrelsen i Järfälla att ge Skanska en direktanvisning på marken bredvid den framtida Veddestabron, norr om E18. Bron tillsammans med fyra nya kvarter ska knyta samman Veddesta med den framväxande Barkarbystaden.

– Jag är glad att vi nu har tecknat ett avtal med Skanska som innebär att vi säkrar byggandet av Veddestabron och kopplar ihop Veddesta med Barkarbystaden. Samtidigt innebär avtalet att vi snabbare får en byggstart av fler bostäder, kontor och hotell, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

De fyra kvarteren ska bestå av bostadsrätter, hyresrätter och verksamhetslokaler.

– Skanska har tagit fram en helhetslösning som innebär ekonomiska och genomförandemässiga fördelar samtidigt som den genererar de stadskvaliteter som kommunen eftersträvar vid utbyggnaden av Barkarbystaden, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla.

Det händer mycket i kommunen norr om Stockholm. Förra veckan gick kommunen ut på samråd med en enorm detaljplan för hela 5 000 bostäder i Barkarbystaden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.