Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fyra ägare blir tre i Tornet

Publicerad: 12 december 2018, 07:26

Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterFolksamRiksbyggenTornet BostadPeab

Sedan tidigare ägde Peab och Balder 31 procent och Folksam 19 procent. De kvarstående parterna har nu förvärvat Riksbyggens 19 procentiga ägarandel så att ägandet är lika fördelat med en tredjedel per delägare. Folksam Liv förvärvar  drygt 14 procent av aktierna i Tornet Bostadsproduktion och ökar därmed sin ägarandel till 33 procent. Köpeskillingen uppgår till drygt 100 miljoner kronor. Peab och Balder förvärvar därmed 2,3 procent av aktierna för en köpeskilling på 17 miljoner kronor.

De tre aktieägarna har dessutom ställt ut ägarlån till Tornet om 100 miljoner vardera.

När Riksbyggen gick in som delägare i Tornet Bostadsproduktion hade inte Riksbyggen någon egen hyresrättsproduktion.

– Vi är mycket nöjda med det lärorika samarbete som vi haft inom Tornet Bostadsproduktion och företaget har haft en väldigt fin utveckling. Det finns ett stort behov av fler hyresrätter och från Riksbyggens sida vill vi nu helt koncentrera oss på att öka vår egen hyresrättsproduktion, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.