måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Friends Arena är klar

Publicerad: 28 augusti 2012, 12:11

Friends Arena, Sveriges nationalarena, har nu fått nycklarna till arenan överlämnande.

Ämnen i artikeln:

Friends Arena

Friends Arena, Sveriges nationalarena, har nu fått nycklarna till arenan överlämnande av byggherren Arenabolaget i Solna AB och huvudentreprenaden Peab.

Efter flera år av byggnation är Friends Arena i stort sett klar och endast de sista förberedelserna pågår för att få arenan i toppskick inför invigningen av arenan den 27 oktober i år.

– Byggfasen är över och vi har fått nycklarna. Det visar vi genom att nu tända fasaden på arenan Vi kommer att ha en färg kvällar och nätter och vid arrangemang kommer ljuset på fasaden ofta återspegla eventet. Vid den officiella invigningen, Svenska Ögonblick, kommer fasaden att lysa i gult och blått liksom vid landslagets matcher, säger Thomas Perslund, vd på Friends Arena.

Det första spadtaget till Friends Arena togs av H.K.H. Kronprinsessan Victoria i december 2009. När den nu invigs den 27 oktober kommer det vara en av världens mest moderna arenor med en publikkapacitet på 65 000 vid konserter och 50 100 vid sportevenemang.

I Fastighetsnytt nummer 3 intervjuades Håkan Björk, ansvarig arkitekt för arenabygget. Du kan läsa artikeln här – ”Nationalarenan tar form”.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Friends Arena

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev