lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Förvaltaren bygger 113 lägenheter i Ursvik

Publicerad: 23 maj 2023, 06:30

Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik, Sundbyberg, innebär 113 hyresrätter.

Förvaltaren utvecklar 113 hyreslägenheter i kvarteret Kvarnstugan i Ursvik, Sundbyberg i samarbete med Zengun. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetFörvaltaren SundbybergSundbyberg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I den västligaste delen av Ursvik alldeles intill E18 växer snart kvarteret Kvarnstugan fram i allmännyttiga Förvaltarens regi. Projektet som är i en projekteringsfas och ska börja byggas av Zengun under 2023 kommer att resultera i 113 lägenheter varav 36 är vigda för 65-plussare.

Projektet är det första större projektet med nyproduktion som Förvaltaren genomför sedan 1980-talet.

Läs också: Omdiskuterade megabygget i Järva blir av: ”Stockholm har inte tagit sitt ansvar”

Kvarstugan består av två huskroppar; Tornhuset med 14 våningar och Torghuset med sex våningar. På de nedersta våningsplanen planeras för lokaler med restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans. Inflyttning är planerad att ske under 2024.

– Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av Sundbyberg. Genom att vi säkrat en samarbetspartner i Zengun kan vi fortsatta arbetet med att planera för vad som ska bli ovan mark och utgöra ett nytt centralt landmärke för västra Ursvik. Det är heller inte vilken produkt som helst vi bygger, vi tillskapar varierande boendeformer, bygger rum och ytor för allmänheten och försörjningssystem för närområdet. Allt detta gör vi på ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart sätt, säger James Dahnér, projektchef Förvaltaren, i en kommentar.

Läs också: Sundbybergs plan: Bygga bort motorvägen som segregerar staden

Läs också: Då öppnar omdebatterade Rinkebybron: ”De som vill riva bron hänger inte med”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev