Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Forum för hållbara fastigheter

Publicerad: 23 januari 2014, 11:19

Tillsammans med ett antal av de ledande fastighetsföretagen i Stockholm har Stockholms stad inlett ett samarbete som syftar till att sätta ökat fokus på hållbarhetsarbetet i det befintliga fastighetsbeståndet.


Ämnen i artikeln:

Madeleine SjöstedtStockholms stad

Arbetet ska bedrivas inom ramen för en nybildad grupp kallad Stockholms stads forum för hållbara fastigheter.

– Vi vill alla att det redan byggda Stockholm utvecklas mot långsiktig hållbarhet, parallellt med den snabba utveckling som sker i nyproduktionen. Det är kring detta vi ska samarbeta inom ramen för vårt nya forum, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, som är initiativtagare till det nya forumet

Forumet som ska verka genom Stockholms stad syftar till att:

- Lyfta fram och samtidigt utveckla det hållbarhetsarbete som sker, både i stadens fastigheter, av privata och offentliga fastighetsägare samt bland bostadsrättsföreningar.
- Ge de medverkande företagen möjlighet att utbyta kunskap och information samt sprida goda exempel på framgångsrikt hållbarhetsarbete.
- Arrangera seminarier och i samarbete med Sweden Green Building Council inrätta ett pris för framgångsrikt hållbarhetsarbete som fastighetsägare bedriver med hyresgäster och boende.

Medlemmar i forumet förutom Stockholms stad är inledningsvis Akademiska Hus, AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Diligentia, Einar Mattsson fastigheter, Hufvudstaden, Humlegården Fastigheter, Jernhusen, Riksbyggen, Statens fastighetsverk, Wallenstam och Vasakronan.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News