Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Fortsatta prisuppgångar på bostäder

Publicerad: 13 februari 2015, 07:59

Bostadsmarknaden präglas av fortsatt stabila prisuppgångar, en förväntad säsongstypisk nedgång för bostadsrätter har uteblivit. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Både villa- och bostadsrättspriserna har gått upp 1 procent den senaste månaden. Årstakten på +9 procent upprätthålls av både villor och bostadsrätter.

– Prisuppgångarna gör nu att bostadsrättspriserna nu ökat med 31 procent de senaste tre åren och villor med 18 procent. Genomsnittspriset på en villa i Riket var under Januari 2 651 000 och bostadsrätter kostade i snitt 32 000 kr/kvm, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

– I Stockholms innerstad låg kvadratmeterpriset på nästan 75.000 under Januari medan det i centrala Malmö hamnade på 22 500. I Göteborg centrum betalade man nära 49 000 kr/kvm. Villamarknaden uppvisar inte samma spridning men Stockholmsvillan toppar statistiken med ett genomsnittspris på nära 4,5 miljoner, Göteborg nära 3,9 miljoner och i Malmö cirka 3,2 miljoner. Utanför de tre storstadsområdena ligger rikssnittet för en villa på drygt 1 8 miljoner konstaterar Per-Arne Sandegren.

– Vi ser att intresset för bostäder ligger på en ovanligt hög nivå för den här tiden på året. Förra veckan noterade Hemnet 2,2 miljoner unika besökare vilket var 13 procent högre än samma tidpunkt 2014. Samtidigt är utbudet av villor och bostadsrätter på historiskt låga nivåer. Utbudet av bostäder tenderar att öka stegvis under våren fram till slutet av maj och början av juni, säger Staffan Tell talesperson på Hemnet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Svensk Mäklarstatistik

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.