Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Förtätningsprojekt i Malmö stoppas efter protester

Publicerad: 1 juli 2019, 07:55

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö med Sofia Hedén (S) i spetsen stoppar planerna för Fältmätaren 1. Foto: Malmö stad

“Vi har lyssnat in de boende”, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Malmö till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

BunkeflostrandMalmö

Planerna på 90 nya bostäder vid Bunkeflostrand i Malmö stoppas efter ett beslut i stadsbyggnadsnämnden. “Vi har lyssnat in de boende”, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Malmö.

Det är ett planarbete som påbörjades i maj 2016 på fastigheten Fältmätaren 1 i Bunkeflostrand i Malmö som nu avbryts. Planerna, ett förtätningsprojekt med 90 bostäder i flerbostadshus, har väckt protester bland Malmöbor och flera av partierna i Malmö stad.

– Avgörande skälet är att vi i samarbete med Liberalerna lyssnat in de boende och kommit fram till att en förtätning just här inte är önskvärt, säger Sofia Hedén till Fastighetsnytt.

Området där förtätningen var tänkt att ske. Illustration: Malmö stad

Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande, är glad att planerna nu stoppas i papperskorgen.

– Under hela processen med detaljplanen har vi uppfattat att de boende i området haft många och väl underbyggda motsättningar mot planen. Därför lovade vi inför valet att rädda Hagaparken. Det gläder mig att vi med dagens beslut har gjort just det, och att parken kan fortsätta tillföra kvalitéer till de boende i området, kommenterar han beslutet i ett pressmeddelande.

Planeringen av hela 1500 nya bostäder länga andra delar av Bunkeflostrand, samt en ny centrumbildning vid Gottorps allé, löper vidare.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev