fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Första spadtaget avklarat – om två år invigs nytt kvarter med studentbostäder i Malmö

Publicerad: 26 augusti 2021, 13:29

Roko Kursar (L), vice ordförande för kommunstyrelsen, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande för kommunstyrelsen i Malmö. Foto: Malmö Stad

På torsdagen tog kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i Malmö ett första spadtag för 590 nya studentbostäder. Ett projekt som är Base Camps första i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Katrin Stjernfeldt JammehStudentbostäderMalmö

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Bygget inleddes redan i våras men på grund av pandemin har spadtaget inte kunnat äga rum tidigare. På torsdagen närvarade dock kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) på den officiella invigningen.

Projektägaren Base Camp har i dag bostäder i Danmark, Tyskland och Polen, och äntrar nu för första gången den svenska marknaden, där man gett Veidekke i uppdrag att bygga 590 studentbostäder vid Masttorget i Västra Hamnen, Malmö.

Totalt planeras 2 000 kvadratmeter i ett niovåningshus med gemensamma ytor som bland annat lounge, bio, studierum, större kök, festlokal, takterrass och bemannad reception.

De flesta rummen blir på 20 kvadratmeter med kokvrå, dusch och toalett. Bygget färdigställs 2023 med inflyttning under hösten och kvarteret byggs med höga miljökrav, enligt Breeam Very good. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev