Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Första ombildningen på Albyberget klar

Publicerad: 31 maj 2016, 07:29

Befintlig bebyggelse på Albyberget. Foto: Mattias Fröjd.

Mitt Alby AB säljer en av sina fastigheter på Albyberget i Botkyrka kommun via en ombildning till bostadsrätter, den första ombildningsaffären som genomförs i Alby någonsin.

Ämnen i artikeln:

Mitt Alby

Mitt Alby AB säljer en av sina fastigheter på Albyberget i Botkyrka kommun via en ombildning till bostadsrätter. Fastigheten har betekningen Albyberget 9 och gatuadresserna Tingsvägen 1-3 och den är en avstyckning från fastigheten Albyberget 5 som fortfarande ägs av Mitt Alby.

Den ombildade fastigheten omfattar 2 162 kvadratmeter som fördelas på 27 lägenheter och fyra lagerutrymmen. Köpesskillingen uppgick till 35,5 miljoner kronor och anslutningsgraden blev 81 procent.

Av ett pressmeddelande från Mitt Alby framgår att ombildningen är en följd av en överenskommelse mellan Mitt Alby och Botkyrka kommun som gjordes vid förvärvet av bostadsområdet på Albyberget.

– Detta är den första ombildningsaffären som genomförs i Alby någonsin och vi gläds med de boende i huset som nu fått möjligheten att förverkliga sin önskan om att äga sitt boende. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med vår nye granne där vi tillsammans kan arbeta för att göra Albyberget till en ännu bättre plats att leva på, kommenterar Mattias Tegefjord, vd för Mitt Alby.

Restate var ombud för Mitt Alby i affären.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev