Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Första markanvisningarna för Nacka stad

Publicerad: 21 Augusti 2015, 05:12

De första markanvisningarna för ett nytt område i Nacka, med totalt 4 600 nya bostäder med handel, har tilldelats till tre olika bolag. Totalt omfattar anvisningarna 120 hyresrätter och 200 lägenheter med fri upplåtelseform.


Ämnen i artikeln:

BotryggSveafastigheterWästbygg

De första markanvisningarna för ett nytt område i Nacka, med totalt 4 600 nya bostäder med handel, har tilldelats till tre olika bolag. Totalt omfattar anvisningarna 120 hyresrätter och 200 lägenheter med fri upplåtelseform. Området ska utformas med kvartersstruktur och ha lokaler i bottenplan.

Sveafastigheter tilldelas mark som kan möjliggöra en byggrätt om cirka 120 hyresrätter. Botrygg tilldelas mark med möjlig byggrätt om cirka 110 lägenheter, och Wästbygg tilldelas mark med möjliga byggrätter om cirka 90 lägenheter.

– Intresset har varit jättestort vilket vi är mycket glada över. De starka anbud vi fått visar på Nackas attraktivitet när vi bygger Nackastad och tunnelbanan förlängs till Nacka, säger Karl Hallgren, projektledare på Nacka kommun.

Centrala Nacka ligger cirka fem minuter från den framtida tunnelbanestationen. Totalt lämnades 150 anbud in. Detaljplaneprocessen startar senare i år, och slutgiltig beslut och avtal fattas av Nacka kommunfullmäktige.

Redaktionen

Källa: Nacka kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.