söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Första lyorna klara i skånska transformeringssatsningen

Publicerad: 22 maj 2023, 11:46

Ängelholmshem satsar på att transformera kringutrymmen till bostäder. Längst till vänster vd Mats Nilsson. Till höger ett tidigare kontor som blivit lägenhet.

Foto: Ängelholmshem

Ängelholmshem satsar på att göra om kringutrymmen vid bostadsfastigheter till bostäder. Nu har de två första lägenheterna i projektet blivit klara, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetÄngelholmSkåne

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Under en tvåårsperiod kommer allmännyttiga Ängelholmshem att transformera 60 lokaler intill befintliga fastigheter till bostäder. Det rör sig om oanvända cykelförråd, vindar, kontor, mangelrum och torkrum som byggs om till mindre lägenheter på som mest 35 kvadratmeter.

De första lägenheterna som blivit klara är två lokaler som tidigare använts som kontor men nu blivit ettor på 32 till 33 kvadratmeter på Norra Sockerbruksgatan och Heimdallsgatan i centrala Ängelholm. Båda lägenheterna ligger i markplan och kan börja hyras ut från den 1 juni i år.

Läs också: Transformering av fastigheter: Är lågkonjunkturen ögonblicket för storskaligt återbruk?

Men det kommer mer inom kort: under sommaren väntas ytterligare tre lägenheter stå klara. Det rör sig då om ett tidigare hobbyrum som görs om till två ettor på 25 respektive 32 kvadratmeter samt ett tidigare lunchrum som görs om till en marklägenhet på 36 kvadratmeter.

– Förutom att vi kan använda våra fastigheter på ett mer effektivt sett, är det framför allt glädjande att vi kan skapa hem på tidigare outnyttjade ytor. Små hem, där våra ungdomar kan få möjlighet att få sin första egna lägenhet, kommenterar Mats Nilsson vd Ängelholmshem, i en kommentar.

Läs också: Huset som ska läka Eslövs sår – och stå modell för framtiden

Kontor på Heimdallsgatan i centrala Ängelholm som Ängelholmshem gjort om till lägenhet.

Foto: Ängelholmshem

Foto: Ängelholmshem

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev