onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Första bygglovet på gång i Kronan

Publicerad: 13 februari 2018, 12:30

Bild: Heimstaden.

Kronandalen, Luleå kommuns stora stadsutvecklingsprojekt, har fått sitt första bygglov inlämnat. Fullt utbyggd kommer stadsdelen att ha 2 000 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeHeimstaden BostadSHH BostadLuleå

Det första bygglovet gäller för den detaljplan som vann laga kraft i somras. Byggherre är Heimstaden som ska bygga 75 bostadsrätter och 10 radhus i kvarteret.

– Det är glädjande att byggaktörerna i etapp 1 Kronandalen är på gång med bygglov. Det är en viktig signal till Luleåborna och omgivningen att vi tror på Luleå och att Luleå växer. Det byggs bostäder på flera platser i Luleå och Kronandalen är en viktig pusselbit för att trygga bostadsförsörjningen i staden, säger Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå.

Inflyttning är planerad till sommaren 2020.

– Det känns mycket bra att vi nu har kommit så långt att bygglovet är inskickat. Planen är att förberedelser för byggnation av husen startar vid halvårsskiftet, säger Jakob Fyrberg, projektutvecklingschef Heimstaden.

Näst på tur för inlämnande av bygglov under våren är även SHH med nära 60 bostadsrätter i kvarteret Skidåkaren och Lerstenen med drygt 90 hyreslägenheter i kvarteret Glidet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev