Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Försäkringskassan blir studentbostäder

Publicerad: 10 juni 2015, 06:15

Före detta Försäkringskassan i Visby säljs av Statens fastighetsverk till KåCu fastigheter som kommer att till del bygga om fastigheterna till studentbostäder. Innan ombyggnaden sätter igång hösten 2015 kommer marken, i vilken det finns miljögifter, att saneras.


Ämnen i artikeln:

StudentbostäderStatens FastighetsverkVisby

Statens fastighetsverk, som förvaltat f d Försäkringskassan i Visby sedan 2004, säljer till KåCu fastigheter för cirka 19 miljoner kronor. KåCu fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag som kommer att renovera och bygga om byggnaderna på de båda fastigheterna till studentbostäder och kontor. Företagets förhoppning är att längre fram även kunna producera nya bostäder i området i samarbete med Region Gotland.

– Vårt mål är att området i framtiden ska innefatta 100 till 150 bostäder – studentbostäder, ungdomsbostäder, hyresrätter och eventuella bostadsrätter. Ett första mål är att vi ska ha ett fyrtiotal studentlägenheter på plats när höstterminen 2016 startar, säger Johnny Ruthström, VD vid R&L Bygg, byggbolaget under KåCu som kommer att utföra ombyggnationen.

De två byggnaderna, uppförda på 1970-talet, ligger bredvid den gamla järnvägsstationen på en plats där det tidigare funnits bland annat lokstallar. För ett par år sedan konstaterades att marken innehåller miljögifter. En förutsättning för arbetet med en ny plan för området är att marken blir fri från gifter. I början av hösten påbörjas därför saneringen av marken vid fastigheten Järnvägen 2, något som Statens fastighetsverk till stor del kommer att bekosta.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Statens fastighetsverk

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.