Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Föreslår skyskrapa i city

Publicerad: 21 april 2016, 07:51

Bild: Centerpartiet.

Centerpartiet i Stockholm presenterade på torsdagen ett förslag om en ny bostadsskyskrapa i Stockholms city. Utspelet är en del av det “skyskrapeprogram” som partiet vill att staden tar fram.

Ämnen i artikeln:

CenterpartietStockholm

Centerpartiet i Stockholm presenterade på torsdagen ett förslag om en ny bostadsskyskrapa mitt i Stockholms city. Utspelet är en del av det “skyskrapeprogram” som partiet vill att staden tar fram.

Det föreslagna huset ligger ovanpå parkeringshuset Parkaden på Regeringsgatan 47-55. Det är 133 meter och 40 våningar högt och innehåller 270 bostäder – något Centerpartiet tycker att det råder stor brist på i de centrala delarna av staden.

– Vill vi ha fler bostäder i centrala Stockholm är det bästa sättet att bygga på höjden, säger Karin Ernlund (C), gruppledare.

Partiet vill se två terrasser öppna för allmänheten, en på våning sju och en högst upp på våning 40.

– Genom förtätning av befintliga områden kan vi bygga många nya bostäder, samtidigt som vi sparar stadens parker och grönområden, säger Karin Ernlund (C).

Parkaden är kanske Sveriges mest kända parkeringshus, ritat av Hans Asplund. Den föreslagna skyskrapans fasad av massivträ fortsätter den lek med siffror som Hans Asplund använde sig av.

Centerpartiet föreslår alltså även att Stockholm arbetar fram ett ”skyskrapeprogram”. Tanken är att staden i det ska peka ut lämpliga platser för riktigt höga hus.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev