Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fördelar 100 lägenheter till hemlösa barnfamiljer

Publicerad: 30 maj 2014, 10:40

Malmö stad och det kommunala fastighetsbolaget MKB kommer under det närmaste året att fördela 100 lägenheter bland hemlösa barnfamiljer. Enligt ett pressmeddelande från MKB rör det sig om en akut åtgärd för att lösa problemet för barnfamiljer som idag bor i dyra men tillfälliga boenden.


Ämnen i artikeln:

MalmöMKB

”Det här är helt vanliga lägenheter, men väl anpassade till barnfamiljer eftersom det är den gruppen vi riktar oss till. Det innebär till exempel lägenheter med bra rumsfördelning och barnvänlig utemiljö, skriver Anna Heide, CSR-chef för MKB, i ett pressmeddelande.

Det är bostadsbristen som gör att familjerna är hemlösa och ifall det rådde balans på bostadsmarknaden skulle hälften av de hemlösa i Malmö ha klarat sitt boende utan stöd från socialtjänsten.

”Särskilt för barnens skull är det av mycket stor vikt att de så snabbt som möjligt får ett tryggt och stabilt boende. Täta adressbyten och brutna kontaktnät leder ofta till försämrade skolresultat och försvårar kamratrelationer och fritidssysselsättningar. Familjer i tillfälliga boenden är i riskzonen för att utveckla en social problematik,” skriver MKB i sitt pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

MalmöMKB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.