Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Folksam och Skanska i samarbete

Publicerad: 17 december 2015, 07:03

Lars Johnsson. Foto: Maria Nordlander.

Genom dotterbolaget KPA Pension inleder Folksam ett samarbete med Skanska Hyresbostäder som ger Folksam exklusivitet att köpa nästan 600 lägenheter till ett värde av 1,3 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

FolksamKPA PensionSkanska

Genom dotterbolaget KPA Pension inleder Folksam ett samarbete med Skanska Hyresbostäder som ger Folksam exklusivitet att köpa nästan 600 lägenheter till ett värde av 1,3 miljarder kronor.

Samarbetet gäller nyproducerade bostadsfastigheter och omfattar ett antal utvecklingsprojekt.

– Nu kan vi öka vårt innehav av nyproducerade bostadsfastigheter för hyresmarknaden. Varje affär vi gör bidrar till att bygga Folksams ekonomiska styrka och hjälper oss att öka fastighetstillgångarna i vår portfölj, säger Lars Johnsson, chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Det är KPA Pensionsförsäkring som kommer att förvärva de bestånd som blir aktuella inom ramen för samarbetet. Projekten ska färdigställas under 2017-2019 och finns i Stockholm och Skåneregionen – delar av den geografi som Folksam Fastigheter sedan tidigare satsar på.

Folksam äger idag fastigheter för drygt 18 miljarder kronor. I beståndet ingår 3 400 bostadslägenheter.

För ett tag gjorde Fastighetsnytt en längre intervju med Lars Johnsson om bolagets strategier, bland annat om varför man valt att outsourca sin förvaltning. Läs intervjun här.

Redaktionen

Källa: Folksam

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev