Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Flest nya bostäder sedan 1991

Publicerad: 12 juni 2020, 12:23

För första gången sedan 2015 byggdes fler hyresrätter än bostadsrätter i Västra Götaland förra året. Totalt byggdes över 10 000 nya bostäder i länet.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborg

Det är länsstyrelsens årliga bostadsmarknadsanalys som visar att det under 2019 byggdes 10 300 nya bostäder i Västra Götaland - den högsta siffran sedan rekordåret 1991. 

– Vi ser flera positiva tendenser i årets analys, men vi ska komma ihåg att stor del av materialet analysen bygger på har samlats in innan coronapandemin, säger Lars-Gunnar Krantz, bostadsstrateg på länsstyrelsen i ett pressmeddelande. 

Han menar att pandemin kommer att påverka bostadsbyggandet, men också hushållens förmåga att tillgodose sina bostadsbehov och därmed också hemlösheten och inträdet på bostadsmarknaden. 

Investeringsstödet har hjälpt 

Analysen visar också att det för första gången sedan 2015 byggdes fler hyresrätter än bostadsrätter i länet. I mars 2020 hade länsstyrelsen fattat beslut om stöd i 43 av kommunerna i länet, för totalt över 6 000 bostäder. 

Trots det kraftiga byggandet bedömer de flesta av länets kommuner att de har bostadsbrist. 

 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.