lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Fler vill byta till billigare hyresrätt trots sämre läge – "Paradigmskifte"

Publicerad: 20 mars 2023, 10:20

Tobias Jonnarth, vd för Lägenhetsbyte.se.

Foto: Lägenhetsbyte.se

Allt fler vill byta sin hyresrätt till en billigare – och det oavsett om det innebär ett sämre läge och en mindre bostadsyta. Det skriver sajten Lägenhetsbyte i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepetbostadspriser

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sajten Lägenhetsbyte.se har tittat på antalet bytesförfrågningar där någon vill byta till en billigare lägenhet och där ekonomi anges som skäl. Den senaste månaden har det antalet dubblerats jämfört med samma period ifjol.

Totalt sett har bytessajten den senaste månaden fått in 30 procent fler ansökningar om att byta lägenhet jämfört med motsvarande period förra året, och det trots att även det var en rekordmånad.

Läs också: Värdetapp för bostadsfastigheter – så mycket handlar det om

– Under pandemin var intresset stort då många villa bo större och ha utrymme för ett hemmakontor men nu ser vi en rakt motsatt effekt, man vill byta till billigare oavsett om det är färre kvadrat eller ett mindre attraktivt läge, säger Tobias Jonnarth, vd för Lägenhetsbyte Sverige AB som driver Lägenhetsbyte.se, i en kommentar.

Lägenhetsbyte skriver i pressmeddelandet att ord som inflation, ränta och matpriser för första gången har börjat dyka upp som skäl till varför hyresgästerna vill byta lägenhet.

– Tidigare har merparten av våra medlemmar sökt mer attraktiva och dyrare boenden men så är det verkligen inte längre. Vi ser ett paradigmskifte på hyresmarknaden, avslutar Tobias Jonnarth.

Läs också: Efter guldåren: Transaktionerna viker nedåt trots låga vakanser

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev