Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler unga flyttar hemifrån

Publicerad: 1 september 2015, 09:32

Allt fler unga flyttar hemifrån, i hela landet utom i Stockholm. 13 procent färre 18 till 21-åringar bor kvar hemma, jämfört med förra året, 54 procent.


Ämnen i artikeln:

Nordea

Allt fler unga flyttar hemifrån, i hela landet utom i Stockholm. 13 procent färre 18 till 21-åringar bor kvar hemma, jämfört med förra året, 54 procent. Detta visar siffror från Nordeas återkommande undersökning bland 18 till 29-åringar.

– Det var ett överraskande och samtidigt glädjande resultat, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea. Det är oerhört viktigt att som ung komma igång med sitt eget liv och inte minst, sin egen ekonomi. Det gör man bäst genom att flytta hemifrån.

Den vanligaste boendeformen bland unga är hyreslägenhet, samtidigt som det är den dyraste. Men att köpa en egen bostad är dyrt och svårt när man pluggar eller inte har ett fast jobb, och inte hunnit spara ihop till en handpenning. 54 procent av de tillfrågade mellan 18 och 29 år säger sig vara beroende av föräldrarna för att kunna köpa eget, ännu fler om man frågar yngre och studenter.

I undersökningen framgår också att varannan ung sparar regelbundet.

Här kan du läsa undersökningen i sin helhet.

Redaktionen

Källa: Nordeas undersökning ”Ung ekonomi 2015 – boende, sparande och planer”.

Ämnen i artikeln:

Nordea

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.