Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler mikrobostäder under 2016

Publicerad: 25 januari 2016, 14:42

Den totala investeringsvolymen på den kommersiella fastighetsmarknaden i Europa steg med 17 procent 2015 jämfört med 2014, och nådde 235 miljarder euro.


Ämnen i artikeln:

Savills

Det uppger Savills i sin senaste rapport, och man tror också att under 2016 kommer investeringarna att spridas mer jämnt över Europa då investerarna vill diversifiera sina portföljer.
I rapporten konstaterar man också att cirka 25 procent av investeringarna har gjorts bortom traditionella tillgångar som kontor och detaljhandel. Intresset för icke-traditionella tillgångar, som till exempel andrahandslägen, har drivits av höga priser på traditionella tillgångar.

Andra trender följer av de demografiska förändringarna med en åldrande befolkning som lockar investerare till fastigheter inom hälsa och omsorg. Samtidigt innebär urbaniseringen ett ökat intresse för mikrobostäder och studentbostäder, däribland i Stockholm.

– Vi förväntar oss att den trenden fortsätter att öka i megastäder som London, Paris och Madrid, där den unga befolkningen har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Detta kommer vi även se i innovationsnav som Dublin, Barcelona, Amsterdam och Stockholm, kommenterar Lydia Brissy, Director of European Research, Savills, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Savills

Ämnen i artikeln:

Savills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.