Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler mäklare tror på stigande priser

Publicerad: 11 oktober 2018, 12:18

Björn Wellhagen.

Foto: Mäklarsamfundet.

Majoriteten av Sveriges mäklare tror att priserna på bostadsrätter fortsatt kommer att vara oförändrade. Men fler än tidigare tror på stigande priser. Det visar Mäklarsamfundets kvartalsvisa undersökning Mäklarinsikt.


Ämnen i artikeln:

Björn WellhagenMäklarsamfundet

62 procent av de tillfrågade mäklarna tror att priserna på bostadsrättsmarknaden kommer att vara stillastående under det fjärde kvartalet 2018, medan 19 procent tror på stigande priser. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med undersökningen som genomfördes för tredje kvartalet.

– Inför årets sista kvartal ser vi en vändning i hur fastighetsmäklare över hela landet bedömer utvecklingen. Majoriteten tror att läget blir oförändrat, men jämfört med förra kvartalet är det en betydligt större andel som tror på stigande priser och ökad efterfrågan. Det är ett styrkebesked från marknaden och en påminnelse om att det är fundamentala ekonomiska förutsättningar som styr utvecklingen, säger Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News