Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler lägenheter i Norra Tornen

Publicerad: 27 februari 2017, 12:53

Norra Tornen uppförs just nu av Oscar Properties. Bild: Oscar Properties.

Oscar Properties har ansökt om att göra om flera planerat publika ytor i Norra Tornen till bostäder.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesStockholmNorra Tornen

Oscar Properties har ansökt om att göra om flera planerat publika ytor i Norra Tornen till bostäder. Exploateringskontoret godkänner ändringen.

Norra Tornen byggs just nu som en entré till framtida Hagastaden i de norra delarna av centrala Stockholm. Oscar Properties, byggherre för projektet, har inkommit med en begäran om att få ersätta tre av fyra publika våningsytor med våningsytor för bostadsändamål i kvarteret Helix – det ena av de två tornen.

Oscar Properties anger som motiv till att minska publik yta, dels svårigheter att få till ändmålsenliga lokaler för ett museum och dels att det finns en begränsning på 150 personer per plan. ”En mindre yta möjliggör högre kvalitet på det publika innehållet såväl konceptuellt som kommersiellt”, skriver man.

Exploateringskontorets avdelning för stora projekt bedömer att projektet även fortsatt kommer att infria förväntningarna om byggnaden som ”en naturlig målpunkt för allmänheten”, och godkänner därför bolagets ändring.

I och med förslaget tillskapas ytterligare 17 lägenheter i byggnaden på våning 17, 18 och 19 och antalet bostäder i tornen ökar från 302 till 319 stycken.

Våning 16, som är fortsatt publik, planeras innehålla restaurangverksamhet tillgängligt för allmänheten.

För bostadsytan på våningsplan 17-19 ska bolaget erlägga en köpeskilling om 30 000 kronor per m2 ljus BTA.

Ärendet tas upp på exploateringsnämndens nästa möte den 9 mars.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.