Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler hyresrätter i Vega

Publicerad: 26 februari 2020, 12:59

Stadsdelen Vega, i Haninge, får fler hyresrätter.

Foto: Stena Fastigheter

Vega i Haninge växer med fler bostäder. Stena Fastigheter bygger 185 hyresrätter i kvarteret Storseglet och kommer inom kort även tillföra 151 hyreslägenheter i kvarteret Gaffelseglet. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

VegaStena FastigheterHyresrätter

Planen är att Vega ska få totalt 3500 nya bostäder, där Stena Fastigheter står för nästan hälften av byggnationen med cirka 1500 bostäder. 

– Snart har ett år gått sedan pendeltågsstationen i Vega invigdes och allt fler flyttar in. Nu fortsätter vi tillsammans med Stena fastigheter att fylla den nya stadsdelen med bostäder, restauranger, lokaler och offentliga rum, säger Andreas Paulsson, stadsarkitekt Haninge kommun, i ett pressmeddelande. 

Kvarteret Storseglet, med 185 hyreslägenheter, blir klar för inflyttning från årsskiftet 2021/2022. Bostäderna är ritade av E/S-A Arkitekter och totalentreprenör för kvarteret är Tornstaden.

Granne till Storseglet blir kvarteret Gaffelseglet med 151 hyresrätter.

- Vi vill erbjuda en valfrihet i Vega. Nu tillför vi hyresrätter i Storseglet och snart även i Gaffelseglet. Men vi bygger även 20 stadsradhus med bostadsrätt, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter Stockholm. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.