Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler försäljningar – oförändrade priser

Publicerad: 5 november 2018, 07:58

Omsättningstakten för bostadsförsäljningar ökade i oktober, och är högre än i både maj och september. Priserna är fortsatt i princip oförändrade den senaste månaden.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Omsättningstakten för bostadsförsäljningar ökade i oktober, och är högre än i både maj och september. Priserna är fortsatt i princip oförändrade den senaste månaden. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Under oktober ägde 16 000 bostadsförsäljningar rum.

– Oktober är en av de intensivaste månaderna på bostadsmarknaden med många försäljningar och detta år var inget undantag. Detta år överträffar oktober både maj och september som annars brukar få toppnoteringen. Under månaden rapporterades drygt 16.000 försäljningar av villor och bostadsrätter, avslutar Per-Arne Sandegren.

Vad gäller priserna visar oktober överlag små eller inga prisrörelser.

– Undantaget är Stor-Malmö där priserna gått ned med – 2 procent samtidigt som de centrala delarna var oförändrade. Vi noterar också en uppgång på +1 procent i Stor-Stockholm och en nedgång med -1 procent i centrala Göteborg. Sett till 12 månader har priserna i Stor-Stockholm minskat med – 4 procent, i Stor-Göteborg med – 3 procent och i Stor-Malmö – 1 procent säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.