Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler bostäder i strandnära lägen

Publicerad: 22 mars 2017, 14:23

Bostadsminister Peter Eriksson.

Foto: Miljöpartiet.

Naturvårdsverket får i uppdrag att se över reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge, de så kallade LIS-reglerna.


Ämnen i artikeln:

Peter ErikssonRegeringen

Regeringen aviserade redan i höstas att LIS-reglerna ska ses över. Översynen är en del av regeringens 22-punktsprogram för ökat bostadsbyggande. Naturvårdsverket ska föreslå åtgärder för att ytterligare främja landsbygdsutvecklingen med särskilt fokus på bostäder i områden med god tillgång på stränder. Särskild fokus ska läggas på att utöka möjligheterna att bygga permanentbostäder.

– I stora delar av Sverige är det svårt både att få lån och tillstånd att bygga bostäder där folk vill bo. Det vill vi ändra på genom en översyn av strandskyddet på utvalda platser i kommuner med gott om stränder. Det går att förbättra möjligheterna att bo och leva i hela Sverige samtidigt som vi har ett starkt skydd för natur och friluftsliv, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, i ett pressmeddelande.

Uppdraget ska redovisas till Miljö- och energidepartementet senast den 31 augusti 2017.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Peter ErikssonRegeringen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.