Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler bostäder i Skellefteå

Publicerad: 10 maj 2019, 11:04

Nyproduktion i Kåge.

Foto: Patrick Degerman

Skebo planerar för uppförandet av 52 nya lägenheter i Kåge, i Skellefteå. Projektet beräknas vara färdigställd till början av 2021.


Ämnen i artikeln:

Skebo

För att ge plats åt de nya bostäderna kommer den befintliga fastigheten Kvarnbacken att rivas. Fastigheten ägs av Skebo och omfattar tre hus med 26 lägenheter. I nuläget finns två ordinarie hyresgäster kvar samt två lägenheter som Migrationsverket hyr. Rivningen startar i vinter.

– Vi har vinnlagt oss om att ha en god dialog med befintliga hyresgäster. Evakueringen av hyresgästerna är påbörjad sedan flera år tillbaka. Vi ser lösningar för de kvarvarande hyresgästerna att hitta alternativa boenden före årsskiftet, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

Nybyggnationen sker inom befintlig detaljplan och kräver därmed endast nytt bygglov. De nya lägenheterna fördelas i sju radhus med två våningsplan.

– Vi bedömer att det är en strategiskt riktig satsning. Det finns stor potential i Kåge, inte minst med tanke på den korta restiden till stan och den geografiska närheten till Northvolts batterifabrik, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Skebo

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.