Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler bostäder i Oxie

Publicerad: 23 maj 2019, 11:21

Bild: Brinova

Brinova förvärvar fastigheten Oxievång 7 i centrala Oxie av Malmö stad. Affären omfattar totalt 4 475 kvadratmeter BTA och gällande detaljplan ger bolaget möjlighet att bygga 50 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

Brinova FastigheterMalmö stad

Brinova förvärvar fastigheten Oxievång 7 i centrala Oxie av Malmö stad. Affären omfattar totalt 4 475 kvadratmeter BTA och gällande detaljplan ger bolaget möjlighet att bygga 50 nya bostäder. Köpeskillingen uppgår till cirka 10 miljoner kronor.

– Den här försäljningen skapar möjligheter för Oxie att fortsätta växa genom tillkomsten av fler bostäder i ett attraktivt läge. Jag tycker det är mycket positivt att bostadssektorn är så genuint engagerade i Oxie och bidrar till en positiv utveckling i orten, säger Håkan Linné (L), vice ordförande i tekniska nämnden.

Planen är att uppföra en byggnad, med två enheter om tre respektive fem våningar. Den förvärvade fastigheten ligger i anslutning till Brinovas befintliga fastigheter.

– Vi är glada att vi får möjlighet att fortsätta utveckla Oxie centrum med fler hyresbostäder utifrån den stora efterfrågan som finns i området. Vi är också nöjda med det goda samarbetet med Malmö stad som möjliggjort att vi kan genomföra detta projekt, säger Per Johansson, vd på Brinova.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.