Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler bostäder i Danderyd

Publicerad: 3 januari 2019, 09:23

Illustration: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

NCC kommer, i samverkan med Aros Bostad, uppföra 86 nya lägenheter i den första etappen av bostadskvarteret Invernesshöjden, i Danderyd, i Stockholm. Ordervärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

DanderydAros BostadNCC

NCC och Aros Bostad tecknade ett samverkansavtal i december 2017 i avseende att utveckla Inverneshöjden. Bostadskvarteret kommer omfatta totalt cirka 400 lägenheter samt en förskola och ska uppföras genom fyra etapper. Den första etappen avser ett punkthus i sju våningar och ett lamellhus med tre trapphus.

– Invernesshöjden är det största nyproduktionsprojektet för bostäder i Danderyd på flera år och tillika Aros Bostads hittills största projekt. Genom samverkan med NCC får vi en stabil och långsiktig helhetspartner, säger Magnus Andersson, vd på Aros Bostad.

De första lägenheterna beräknas vara färdigställda för inflyttning under våren 2021.

– Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess som gynnar alla parter och möter kommunens behov av fler och väl utformade bostäder, säger Mats Hellberg, projektutvecklare NCC Building Sweden.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

DanderydAros BostadNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.