Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler bostäder i Ängelholm

Publicerad: 17 januari 2019, 14:09

Parkskolans bakgård. Bild: Wingårdhs

Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan.


Ämnen i artikeln:

ÄngelholmMidroc FastigheterWingårdhs Arkitektkontor

– Vi tycker det är en fantastisk möjlighet att få vara med och utveckla det centrala Ängelholm med nya attraktiva bostäder och omvandla den gamla skolan till en hållbar verksamhet, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Runt ett 60-tal nya bostäder kommer byggas i området. Den gamla delen av Parkskolan kommer omvandlas till kommersiella lokaler.

– Den gamla skolbyggnaden vill vi bevara samtidigt som vi invändigt förvandlar byggnaden till något nytt. För att skapa en sammanhållen helhet och stärka den befintliga stadsbilden har den gamla skolbyggnaden spelat en central roll när förslaget tagits fram, säger Gustaf Wennerberg, arkitekt på Wingårdhs.

– Det känns jättebra att äntligen komma i mål. Det är ett förslag som vi är väldigt nöjda med och som vi är övertygade kommer att bli ett positivt inslag i vår stadsmiljö, säger Pontus Swahn, ordförande i juryn.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.