Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fler anställda ger 35 procent fler bygglov

Publicerad: 8 november 2016, 13:24

Från Uppsala. Bild: Järntorget.

Uppsala kommun har de senaste åren skruvat upp byggtakten och i år ökar man antalet beviljade bygglov för lägenheter till uppskattningsvis cirka 3 500 lägenheter, jämfört med 2 600 ifjol är det en ökning med 35 procent.

Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Uppsala kommun har de senaste åren skruvat upp byggtakten och i år ökar man antalet beviljade bygglov för lägenheter till uppskattningsvis cirka 3 500 lägenheter, jämfört med 2 600 ifjol är det en ökning med 35 procent. För att kunna göra det har man fördubblat sin bemanning på stadsbyggnadskontorets bygglovsavdelning. Det säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden i Uppsala, i samtal med Fastighetsnytt.

Erik Pelling. Foto: Uppsala kommun.

Erik Pelling. Foto: Uppsala kommun.

– Vi har satsat stenhårt på att förbättra arbetsmiljön och minska trycket på vår personal för att göra bygglovssidan till en mer attraktiv arbetsplats. Vi hör hos våra kollegor i andra kommuner att de har problem med sjukskrivningar och att folk slutar på grund av för hög arbetsbelastning. Det problemet har vi försökt förekomma, säger Erik Pelling.

Han säger att på plansidan har man inte rekryterat lika många och att det finns ett större rekryteringsbehov på den sidan men att på bygglovssidan är det inte lika akut.

Idag arbetar 60 personer på bygglovsenheten hos Uppsala kommun.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev